Breaking

lunes, 23 de septiembre de 2019

Identificat trenta anys després l'assassí que inspira MEMORIES OF MURDER de Bong Joon-ho

Imatge de Memories of Murder de Bong Joon-ho

Tres dècades després dels terribles successos que van commoure Corea de Sud, s'ha identificat al “Korean Zodiac Killer”, responsable de deu dones assassinades


Han hagut de passar més de trenta anys perquè la policia coreana pogués identificar l'assassí en sèrie que va inspirar al cineasta Bong Joon-ho a Memories of Murder. Si més no, creuen haver-li trobat.

Popularment se'l coneix com a "Korean Zodiac Killer", i la implicació d'aquest presumpte autor dels assassinats ve pel fet que el seu ADN coincideix amb el trobat a la roba interior de les deu víctimes assassinades. Així ho ha anunciat l'Agència de Policia Provincial de Gyenggi Nambu, que a més descriu a l'autor com un home d'uns cinquanta anys anomenat Lee Chun-jae, i que actualment compleix pena a la presó per haver violat i assassinat a la seva cunyada el 1994.

L'home, Lee Chun-jae, pressumptament va violar i va assassinar a 10 dones entre 1986 i 1991. Aquest cas es considera com el primer cas d'assassí en sèrie a Corea de Sud, i les víctimes eren des d'adolescents fins a dones de setanta anys, que totes elles van ser trobades mortes per estrangulació a la ciutat de Hwaseong.

Això no obstant, el "Korean Zodiac Killer", no podrà ser jutjat pels 10 assassinats. Això és degut al fet que l'estatut de limitacions expirar el 2006, de manera que només seguirà a la presó fins a complir la seva condemna per violar i assassinar la seva cunyada.

El cineasta coreà Bong Joon-ho va guanyar recentment la Palme D'or al Festival de Cannes amb la seva obra Parasite. El segon llargmetratge de la seva carrera va ser Memories of Murder (2003), pel·lícula que li va atorgar popularitat a tot el món veient en estrenar-se en festivals de cinema d'arreu del món així com en sales de cinema, recollint, ja de pas, nombrosos premis .

Memories of Muerder va ser estrenada a l'Estat espanyol i actualment forma part del catàleg de Mediatres.

Fonts: Deadline, HR

No hay comentarios:

Publicar un comentario