Breaking

sábado, 27 de febrero de 2021

'Do You Believe in Swedish Sin?' Llibre de pòsters de pel·lícules d'explotació sueques

 

Rickard Gramfors escriu i edita aquest llibre que recopila 350 cartells de pel·lícules sueques d'explotació estrenades entre 1951-1984.


El març de 2021 surt a la venda a Suècia el llibre Do You Believe in Swedish Sin? Swedish Exploitation Film Pòsters 1951 - 1984, un llibre de luxe que recull centenars de pòsters de pel·lícules sueques estrenades en l'època daurada de cinema d'explotació.

Editat en format A4, el llibre conté 384 pàgines de recuperació de pel·lícules oblidades, altres guardonades i altres a reivindicar. Una arca de Noè de cinema d'explotació suec que cap fan del gènere fantàstic s'hauria de perdre.

Pel·lícules com Thriller - En Grym Film protagonitzada per Christina Lindberg, aclamades per directors com Quentin Tarantino i que després va homenatjar a Kill Bill per al personatge de Daryl Hannah, són un exemple d'aquest cinema poc conegut pel gran públic. Altres com RötmånadExponerad van ser fins i tot estrenades a Cannes amb gran polèmica.

Rickard Gramfors escriu i edita el llibre. 350 cartells de pel·lícules a tot color, així com 50 pàgines d'informació sobre la història de cinema d'explotació suec, detallant els seus gèneres i personalitats, i sempre amb una breu presentació de cada pel·lícula. Està escrit en anglès.

També es narra una lliçó d'història sobre el cinema d'explotació suec, i parla sobre actors i actrius com Christina Lindberg, Arne Mattsson, Mats Helge Olsson, Torgny Wickman, Joe Sarno, Calvin Floyd i Boarne Vibenius.

'Pel·lícules de terror! ¡Thrillers! ¡Ciència-ficció! ¡Educació sexual! ¡Artsploitation! 'Pel·lícules de Mondo! ¡Espasa i bruixeria! ¡Westerns! ¡Nus! ¡Pornografia! Recorda, Do You Believe in Swedish Sin? Swedish Exploitation Film Pòsters 1951 - 1984.


Web oficial

No hay comentarios:

Publicar un comentario