Breaking

jueves, 27 de mayo de 2021

El FANTBOI presenta la seva programació de pel·lícules i activitats

El leitmotiv "Fight like a girl" marcarà la 1a edició de Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi de Llobregat, FANTBOI, que se celebra de l'1 al 4 de juliol.


Aquest any, tindrà lloc la 1a edició de Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi de Llobregat, FANTBOI, de l'1 al 4 de juliol. Tot i que la primera edició estava marcada al calendari per celebrar-se el 2020, la crisi derivada de la Covid-19 va provocar que s'ajornessin totes les activitats un any, però, l'equip responsable ha seguit treballant perquè es pugui desenvolupar amb certa normalitat i adaptant-se a les mesures de prevenció vigents.

El festival estableix la seu principal als cinemes Can Castellet (C/ Jaume I 32, Sant Boi de Llobregat), a més d'altres emplaçaments de la població on se celebren activitats paral·leles. El FANTBOI comptarà amb una Secció Oficial a competició que inclourà 10 llargmetratges, entre els quals s'inclouen 3 documentals; així com 2 films en la secció Retrospectiva centrada en el leitmotiv "Fight like a girl".



DIJOUS 1 DE JULIOL


Dijous serà el dia centrat en el gènere de la sèrie B i s'inaugurarà amb el film català Black Roses Symphony (Vick Campbell, 2021), una proposta trencadora de baix pressupost amb sang, bruixeria, feminisme, culte al diable, corrupció política i fins i tot, crítica social, uns ingredients als quals cal sumar l'homenatge a Jess Franco i Dario Argento.

Seguidament es projectarà Zombies en el Cañaveral (Pablo Schembri, 2019), un fals documental argentí que recordarà el cinema de George Romero i al gènere de la sèrie B en general. A més ha causat furor allà on ha passat i ha obtingut diversos guardons.

I per concloure el dia s'emetrà l'òpera prima Flesh contagium (2020), de l'italià Lorenzo Lepori, un film amb una pandèmia com a protagonista i que la seva estètica recordarà The Crazies.




DIVENDRES 2 DE JULIOL


El tret de sortida el donarà la imprescindible El increíble finde menguante (2019), del cineasta basc Jon Mikel Caballero, que després del seu pas per diversos festivals aterra a FANTBOI per oferir una comèdia dramàtica de viatges en el temps que s'ha de veure en pantalla gran.

Després es projectarà el documental El Psicópata, crónica de un caso sin resolver (2019), dirigit per la directora Estefani Céspedes. Es tracta d'una peça interessant que narra la història del primer assassí en sèrie registrat a Costa Rica. Aquesta projecció tindrà lloc gràcies a la col·laboració amb el Festival Insòlit del Perú.

Podeu llegir la nostra entrevista a Estefani Céspedes.


Seguidament, el film francès Anonymous Animals (Baptiste Rouveure, 2020), amb un clar exemple de l'ecoterror i amb un missatge animalista, que va causar sensacions en la passada edició de Festival de Sitges i de Terrormolins.

I per finalitzar el dia una de les insígnies del festival amb Aliens (James Cameron, 1986), oferint l'oportunitat de gaudir en pantalla gran d'un dels films de culte claus on la feminitat roman al front tant per la part humana com per la monstruosa.




DISSABTE 3 DE JULIOL


El cap de setmana l'obrirà una matinal per a tots els públics, però que també farà les delícies dels fans de Ghibli, ja que es podrà gaudir a la gran pantalla de La Princesa Mononoke (Hayao Miyazaki, 1997), un film d'animació on la natura, els animals, el feminisme, la fantasia i les aventures es donen de la mà per impressionar a aquells que la vegin per primera vegada i per seguir enamorant com el primer dia a la resta.

A la tarda vindrà una de les produccions més curioses de festival amb Don Filipo (Tim Munoz, 2021), una producció filipina de terror sobre desaparicions amb un elevat contingut LGTB, que acostarà a l'espectador al folklore tradicional de la cultura filipina.

Posteriorment, serà el pas de la canadenca Sayo (Jeremy Rubier, 2020), un drama fantàstic rodat al Japó amb una cadència molt oriental i contemplativa, i que llueix una impressionant fotografia.

I per acabar una de les peces més importants: The Dawn of Kaiju Eiga (Jonathan Bellés, 2019), un documental que tracta sobre els orígens de Godzilla, rodat al Japó i que compta amb testimonis tan importants com el del desaparegut Haruo Nakajima, que va es va ficar sota la pell dels personatges en dotze ocasions consecutives. Seguidament hi haurà un col·loqui amb el seu director, que explicarà les claus del procés d'elaboració del film.

A continuació podeu veure un vídeo amb imatges de les pel·lícules del FANTBOI:




SANG BOI


Els curtmetratges estaran dividits en dos blocs: una marató de curts de terror gore sota el títol "Sang Boi", prevista per al dissabte a la nit, i un intensiu dels millors curts fantàstics nacionals i internacionals que es podran veure diumenge a la tarda.

Els que es quedin fins al final de la marató es portaran un obsequi de la botiga El Setanta-Nou de Barcelona, ​​col·laborador oficial de festival.

A més, diumenge després del lliurament de premis es projectarà una pel·lícula sorpresa, que es tracta d'una producció catalana i première mundial, per posar la cirereta final a una 1a edició carregada de bon i variat cinema de gènere..



JURAT OFICIAL DEL FANTBOI


El jurat de la Secció Oficial està compost per tres membres professionals del sector com són el director i guionista Caye Casas (Matar Déu, RIP), el director i creador d'efectes visuals Frankie de Leonardis (Los juegos de Ender) i Marta Salvador, gestora cultural i creadora de la distribuïdora de cinema Distributions with Glasses, que exercirà de portaveu de jurat. A més, comptarà amb la participació de l'associació Blogos de Oro, que reuneix la majoria de mitjans en línia de tot el país, i tres representants dels mitjans cinematogràfics atorgaran el Premi de la Crítica.



ACTIVITATS PARAL·LELES


La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer acollirà una exposició d'art amb obres centrades en el tema central del festival i realitzada per 10 artistes locals, que oferiran una visió personal dels personatges femenins que protagonitzen els films amb més renom dins del panorama. La inauguració de l'exposició tindrà lloc el 28 de juny i es podrà visitar fins al 31 de juliol.

Recentment va finalitzar el termini de participació en el concurs de microrelats i, entre tots els participants, hi haurà un únic guanyador. El microrelat vencedor ha estat escollit pel famós escriptor malagueny Carlos Sisí, que ha centrat tota la seva trajectòria entorn del gènere fantàstic: saga Los Caminantes, Nigromante, Varsovia, Alma, La hora del mar, la trilogia Rojo o Panteón, pel qual va obtenir el Premi Minotauro. Cal recordar que, el relat guanyador serà publicat en el programa imprès de festival, així com en la pàgina oficial i en les xarxes socials del FANTBOI. A més, obtindrà un abonament per gaudir de tota la programació i un lot de productes de festival.



L'EQUIP DEL FANTBOI


La direcció de Festival recau sobre Hugo Cobo, director de cinema i productor de títols com Captius o Apòstata. Israel Gordón exerceix com a subdirector, el qual és director del magazine radiofònic "El moment Inútil" en ràdio Sant Boi i participa en el programa "Ecos de lo Remoto" i el podcast "Hello Friki". Ylenia Cañadas és programadora i cap de premsa, professional del món de la crítica cinematogràfica que ha exercit de jurat en diversos festivals de cinema com el Festival de Sitges o el BCN Film Fest i, a més, és Biòloga Molecular. A l'equip de programadores s'uneixen Ana Vargas, guionista de cinema, teatre, televisió i documentals; i Marta Herrero, guionista i advocada que també forma part de la selecció de curtmetratges.


Font: Nota de premsa  


No hay comentarios:

Publicar un comentario