Breaking

viernes, 14 de mayo de 2021

El 39 CÒMIC BARCELONA se celebra online els dies 28, 29 i 30 de maig

Cartell del 39 Còmic Barcelona, per Raquel Riba Rossy

També han estat anunciats els nominats als premis del 39 Còmic Barcelona


L'edició presencial del Còmic Barcelona es posposa definitivament el 2022. Segons l'organització de l'esdeveniment, FICOMIC, no ha estat una decisió fàcil, però la força més gran de l'actual situació de pandèmia demana prendre aquesta decisió. El 2022 s'emplaça a tothom a Fira de Barcelona perquè tots els fans del còmic i agents del sector ens retrobem. Només queda un any.

Però al món de la vinyeta no ho para ni una pandèmia mundial, així que el Còmic Barcelona del 2021 es trasllada durant els dies 28, 29 i 30 de maig al món digital, per arribar a tothom a través de les seves pantalles, siguin tauletes, mòbils o televisors 4K. I no podia faltar un cartell, és clar. El d'aquesta edició particular és obra de Raquel Riba Rossy, autora de la popular Lola Vendetta.


Raquel Riba Rossy


Per a aquesta edició del 39 Còmic Barcelona On Demand, diverses hores de programació en directe al llarg de tot el cap de setmana es complementaran amb una sèrie de continguts sota demanda als quals es podrà accedir des del moment de la inauguració de l'esdeveniment virtual a la pàgina web www.comicondemand.es. El canal de YouTube de Còmic Barcelona es transforma en una de les nostres habituals sales d'actes, amb una sèrie de propostes per continuar divulgant la cultura del còmic. No hi faltaran autores i autors convidats que vindran a presentar els seus nous treballs o a debatre sobre les superheroïnes o el còmic underground. Les editorials també tindran el seu moment per presentar algunes de les novetats més recents i potser algun interessant anunci per al futur.

Però hi haurà més sorpreses, volem que el públic es prengui això com una festa, i per això s'han organitzat algunes activitats que van més enllà de les taules rodones. Amb la col·laboració de l'Escola Joso s'organitzarà un Royal Rumble, un combat entre diversos dibuixants, que serà tan tens i intens com qualsevol pugna pel títol mundial de lluita lliure. El dissabte a la nit, en una sessió golfa molt especial amb la col·laboració de Devir Iberia, col·locarem quatre incauts autors i autores enmig d'una partida de rol que promet ser èpica ¿sabran defensar-se sense els seus llapis o el Photoshop?

Divendres a la tarda el Còmic Barcelona On Demand comença amb un plat fort: el lliurament de premis del 39 Còmic Barcelona. El lliurament virtual premiarà, de manera excepcional, còmics que s'han publicat durant els dos darrers anys: 2019 i 2020. Els nominats d'aquest any són:  



Millor obra d'autor/a espanyol/a publicada a Espanya

 Carne de cañón, de Aroha Travé. Ediciones La Cúpula

 Primavera para Madrid, de Magius. Autsaider Cómics

 Siempre tendremos 20 años, de Jaime Martín. Norma Editorial

 Regreso al Edén, de Paco Roca. Astiberri

 La cólera, de Santiago García y Javier Olivares. Astiberri

  

Millor obra estrangera publicada a Espanya 

Ventiladores Clyde, de Seth. Salamandra Graphic 

La soledad del dibujante, de Adrian Tomine. Sapristi 

Un tributo a la tierra, de Joe Sacco. Reservoir Books  

Sabrina, de Nick Drnaso. Salamandra Graphic 

Matadero Cinco, de Albert Monteys, Ryan North y Kurt Vonnegut. Astiberri 

  

Autor/a revelació

Rosa Codina  

Nadia Hafid  

Irene Márquez 

Sara Soler  

Aroha Travé  

  

Millor còmic infantil i juvenil 

Viaje a Xambala, de VV.AA. Grafito Editorial 

Leyendas del recreo 2: Campeones del mundo, de El Hematocrítico y Albert Monteys. Anaya 

Lola & Blu: La Caja, de Lorenzo Montatore. Bang Ediciones (Mamut) 

Uxío, de Martín Romero. Astiberri 

Astro Ratón y Bombillita 5: Retorno a una tierra desconocida, de Fermín Solís. Bang Ediciones (Mamut) 

  

Millor Fanzine 

US, de Sara Soler 

Cómo hacer un cómic sin tener ni puta idea, de Javier Marquina i Rosa Codina 

Proezas fanzine, de VV.AA. 

Grano de pus, de Aroha Travé i Rosa Codina 

La máquina de albóndigas, de VV. AA.  


El Gran Premi del Saló no compta amb nominacions, s'anunciarà el dia del lliurament de premis.

El programa definitiu d'aquesta edició en línia del 39 Còmic Barcelona s'anirà anunciant al llarg dels dies vinents. Per poder accedir a aquests continguts només cal que entreu a la pàgina web de l'esdeveniment (www.comicondemand.es), on trobareu diferents apartats amb tots els continguts sota demanda. La programació en directe començarà el divendres 28 de maig a les 17h i durarà fins a les 20h, i el dissabte i diumenge des de les 11h fins a les 20h, amb la sessió especial de rol del dissabte, que començarà a les 22h i fins a acabar la partida (prepareu pizza, beguda i el pijama).

No pot passar un any més sense que el Còmic Barcelona serveixi de punt de trobada per a editorials nacionals i internacionals i per a tots els autors i autores que els volen presentar els seus treballs. Comic Pro obre una plataforma digital on es podrà pujar el dossier al qual els editors tindran accés i podran citar els dibuixants per a entrevistes (virtuals). Les jornades Comic Pro, que compten amb la col·laboració del Col·lectiu d'Autores, són la cita dels professionals del sector i se celebrarà la setmana del 31 de maig, amb una sèrie de xerrades i taules rodones en línia que tractaran temes d'interès per als professionals del medi. A més, les jornades pedagògiques que reunien professionals de l'educació amb el món del còmic també tindran convocatòria en línia el dia 26 de maig a partir de les 15.30 h.

Les propostes del Còmic Barcelona no s'acaben aquí, ja que no podien faltar algunes exposicions, que per descomptat seran virtuals i es podran començar a visitar a partir del mes de juliol a la nostra pàgina web: www.comicbarcelona.com. La primera estarà dedicada a "La trilogia del jo", d'Antonio Altarriba i Keko, sent el primer un dels guionistes amb més prestigi de la nostra historieta que va rebre el Gran Premi de Còmic Barcelona 2019. La segona exposició es titularà "La Barcelona de les multituds" i consistirà en una revisió dels darrers cent anys d'il·lustracions d'aglomeracions humanes de la ciutat comtal. Per acabar, també es podran veure les obres finalistes del Concurs Escolar organitzat en col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Us esperem el divendres 28 de maig a partir de les 17 h a la web www.comicondemand.es, per seguir gaudint del còmic tots plegats.

Podeu veure en vídeo la presentació de l'esdeveniment:  



Fuente: Nota de prensa, web oficial

No hay comentarios:

Publicar un comentario