Breaking

miércoles, 8 de septiembre de 2021

TIGRE CALLEJERO obrirà el VII Sant Cugat Fantàstic

Serà la presentació mundial de Tigre Callejero, dirigida pel director gironí Ivan Mulero. El Festival se celebra del 24 al 26 de setembre als Cinemes Sant Cugat.


El Sant Cugat Fantàstic celebra la seva VII edició entre els dies 24, 25 i 26 de setembre, just un any després de la seva anterior edició. Els Cinemes Sant Cugat tornaran a programar cinema fantàstic i terror amb una especial atenció per les produccions catalanes a més del bo i millor del panorama internacional.


L'esperada Tigre Callejero del director gironí Ivan Mulero obrirà el Festival amb la que serà la seva presentació mundial. La pel·lícula és un thriller de venjança que remet al millor cinema grindhouse del vuitanta, protagonitzat per un antiheroi urbà que, armat amb un casc de moto i un bat de beisbol, té la intenció de plantar cara a el crim organitzat que impera a Ciutat Nam. Aquesta obra suposa l'adaptació al cinema del còmic de culta d'Ertito Montana.


Entre les altres pel·lícules que competiran a la secció oficial hi ha el film Ovella, una pel·lícula de la XXII promoció de l’Escac protagonitzada per Nao Albert en el paper d’un home a qui un pagès, Pep Cruz, sempre ha tractat com una peça més del ramat. Aquesta serà la pel·lícula de clausura de la VII edició que per primer cop començarà i acabarà amb dues produccions catalanes. També en la selecció a competició hi ha la canadenca Anything for Jackson de Justin G. Dyck en la que una parella d’avis intenten que el seu net mort torni a la vida reencarnat en el fill d’una dona embarassada. Des d’Argentina passarem por amb El cadàver insepulto d’Alejandro Cohen Arazi una cinta que explica el passat obscur de la família d’un psiquiatra que contínuament té estranyes visions de la seva infància.


A més de les estrenes que es podran gaudir al Sant Cugat Fantàstic, el Festival també projectarà una obra ben especial, el film Viaje al más allá dirigida pel professor Sebastià d’Arbó. D'Arbó, que vindrà a Sant Cugat per presentar aquesta cinta pionera del terror català, enguany compleix el seu 40è aniversari. En acabar el passi hi haurà un col·loqui amb el director per parlar sobre els successos reals que es relaten al film.

Respecte els curtmetratges, la premiere de La senda del santcugatenc Roger Comella serà l’encarregada d’inaugurar el festival fent parella amb Tigre Callejero. El curtmetratge explica la història d’una nena influencer que, buscant la fama dels vídeos en directe, es perd en un misteriós bosc. Altres curts que veuran la llum per primer cop al circuit de festivals, al Sant Cugat Fantàstic, són Cases d’algú de Toni Pinel i Cris Gambín, Burbujas de aire de Marina Torres, dues històries fosques sobre la maldat humana portada al límit.

El dia 15 de setembre es farà pública la programació completa i els horaris de totes les sessions, que es podran consultar a la web del festival (santcugatfantastaic.cat). Es podran adquirir entrades i abonaments tant en línia com físicament als Cinemes Sant Cugat.


Un pòster amb reivindicació

El pòster d’enguany és a la vegada una reivindicació i una crida a tornar a omplir els cinemes en un moment de pandèmia en el qual l’assistència als cinemes és més baixa que mai.



No hay comentarios:

Publicar un comentario